Skip to content Skip to footer

Βιογραφικό

Φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (εικαστικό τμήμα). Έγινε δεκτός με υποτροφία στο Royal College of Art (Λονδίνο) όπου έκανε μεταπτυχιακό στην Performance. Υπήρξε υπότροφος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΝΕΟΝ και του ιδρύματος Λεβέντη. Δίδαξε performance art ως λέκτορας στην Royal Academy of Dramatic Art και στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο, όπου συνεχίζει να διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής.

Ως διεπιστημονικός καλλιτέχνης εργάζεται με ένα ευρύ φάσμα μέσων, όπως περφόρμανς, βίντεο, φωτογραφία και εγκαταστάσεις. Το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο στις παραστατικές τέχνες και η επαγγελματική του εμπειρία ως ηθοποιός, έχουν διαμορφώσει την καλλιτεχνική πρακτική του, εστιάζοντας στις ανθρώπινες σχέσεις και τους διαδραστικούς τρόπους επικοινωνίας.

Είναι μέλος της Disorder Live Art, μιας κολεκτίβας με έδρα το Λονδίνο που είναι αφιερωμένη στην έρευνα και την παραγωγή performance art.

Η video performance του «Don’t speak, eat», έλαβε τιμητική διάκριση από την Unicef. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Tate, Centre Pompidou, Louvre Museum, Gallery Joseph, Gallery Gauche & Droite, Palais of Beuax-Arts de Paris, Ευρωπαικό Κέντρο Δελφών,  κ.α.

Ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την συγγραφή τηλεοπτικών σεναρίων.