Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΝΑΡΞΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-24 ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PERFORMANCE ART ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΗΜΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΘΕΑΤΡΟΥ 10Θ»

Η έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς 2023-24 για τους σπουδαστές της «ΘΕΑΤΡΟΥ 10Θ »ξεκινά με το δωρεάν σεμινάριο πάνω στην Performance Art. Όλοι οι σπουδαστές μας θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα ειδίκευσης της τέχνη της περφόρμανς με τον Ασήμη Αλεξίου, πιστοποιημένο από το  Royal College of Art του Λονδίνου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μελετηθεί η performance art και να διερευνηθεί ένας διάλογος με άλλες παραστατικές τέχνες όπως το θέατρο. Η σύγχρονη προσέγγιση των παραστατικών τεχνών προτάσσει την αμφισβήτηση της παραδοσιακής υποκριτικής (δίπτυχο λόγου και κίνησης) και της μετατροπής του λόγου σε ύλη. Οι φοιτητές θα εξασκηθούν μέσα από δομημένες και συγκεκριμένες διαδικασίες στο να γίνουν “Creators” που γνωρίζουν τον εαυτό τους, έχουν κριτική σκέψη, λόγο, έλεγχο και μπορούν να ανταποκριθούν σε δημιουργικές προκλήσεις. Θα δουλέψουν στην ανάπτυξη της φαντασίας τους, της τεχνικής τους και των εκφραστικών τους μέσων.

Το προσφερόμενο πενθήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της σχολής από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.