Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης είναι σκηνοθέτης και ερμηνευτής, η καλλιτεχνική πρακτική του οποίου τοποθετείται στο μεταίχμιο μεταξύ θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το Théâtre de la Ville στη Γαλλία, το Julidans στην Ολλανδία, το Hong Kong Arts Festival, το Festival TransAmériques στον Καναδά, η Μπιενάλε χορού της Λυών, το Barbican Pit του Λονδίνου και το Public Theater της Νέας Υόρκης. Το 2016 ο Ευριπίδης Λασκαρίδης τιμήθηκε με την εναρκτήρια υποτροφία Pina Bausch Fellowship, ενώ το 2017 το περιοδικό tanz τον κατέταξε στην ετήσια λίστα των 30 φερέλπιδων ταλέντων χορού της Ευρώπης. Επί του παρόντος, συνεχίζει την έρευνά του πάνω στις έννοιες του γελοίου και της μεταμόρφωσης, με το επερχόμενο έργο του, LAPIS LAZULI,  να κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2024.

Το 2013 συνέλαβε το σεμινάριό του «Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity». Έκτοτε καλείται κάθε χρόνο να το παρουσιάσει σε επαγγελματίες και σπουδαστές παραστατικών τεχνών σε διαφορετικές χώρες πέραν της Ελλάδας, όπως Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Γερμανία, Φινλανδία, Ελβετία, Τσεχία κ.α.

«Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity» από τον Ευριπίδη Λασκαρίδη

Περιγραφή Εργαστηρίου:

Στο εργαστήρι του, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης προτείνει ερμηνευτικά εργαλεία που απορρέουν από την πολυετή έρευνά του πάνω στις έννοιες της μεταμόρφωσης και της γελοιότητας, καθώς και από το εκτενές υπόβαθρό του στο σωματικό θέατρο και το αρχαίο ελληνικό δράμα. Με σημείο αφετηρίας το κωμικό και το γκροτέσκο, αλλά και όλα όσα θεωρούνται «εξωτερικά», ο Λασκαρίδης επιχειρεί μια πορεία διερεύνησης από τα έξω προς τα μέσα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση του κάθε συμμετέχοντα.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες ερμηνευτές (χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, performers) του χώρου των παραστατικών τεχνών, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού και θεάτρου.

Ημερομηνίες: Σαββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβριου. 11:00-16:00

Συνολο: 10 ωρες

Υποβολή αιτήσεων και βιογραφικών ως : 1 Νοεμβρίου 2023