Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity» του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη και ερμηνευτή Ευριπίδη Λασκαρίδη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην ΑΙΣΔΤ Θεάτρου 10Θ.

Στο εργαστήριο, ο Λασκαρίδης πρότεινε ερμηνευτικά εργαλεία που απορρέουν από την πολυετή έρευνά του πάνω στις έννοιες της μεταμόρφωσης και της γελοιότητας, καθώς και από το εκτενές υπόβαθρό του στο σωματικό θέατρο και το αρχαίο ελληνικό δράμα. Με σημείο αφετηρίας το κωμικό και το γκροτέσκο, αλλά και όλα όσα θεωρούνται «εξωτερικά», ο Λασκαρίδης επιχείρησε μια πορεία διερεύνησης από τα έξω προς τα μέσα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση του κάθε συμμετέχοντα.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν περισσότεροι από 20 επαγγελματίες ερμηνευτές (χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, performers) του χώρου των παραστατικών τεχνών, αλλά και σπουδαστές και απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών χορού και θεάτρου.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία, τονίζοντας ότι το εργαστήριο τους πρόσφερε νέες ερμηνευτικά εργαλεία και τους βοήθησε να εμβαθύνουν στην κατανόηση θεμελιωδών εννοιών του σωματικού θεάτρου και της performance.

Leave a comment