Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις Εγκληματίες του Φέρντιναντ Μπρούκνερ, Δείπνος του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Θανάτω θάνατον του Βασίλη Ζιώγα, Ο Άγιος Γεώργιος σκοτώνει το Δράκο του Ντούσαν Κοβάσεβιτς, Καλντερόν του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, ΑντιγόνηΗλέκτραΑίας του Σοφοκλή, Βασιλιάς ΛηρΤίτος Ανδρόνικος του Σαίξπηρ, Ανδρομάχη του Ρακίνα, Ζ του Β.Βασιλικού, Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη, Νίκη της Λούλας Αναγνωστάκη, Βιτριόλι του Γιάννη Μαυριτσακη, ΕκάβηΤρωάδεςΜήδεια και Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ’Ετσι είναι αν ετσι νομίζετε του Λ.Πιραντέλλο και Ψηλά από τη γέφυρα του Άρθουρ, Μίλλερ Μελίσσια του Αλ.Σταμάτη.

Επίσης έχει συνεργαστεί με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις παραστάσεις Πόλη-Κράτος  θίασος Κανιγκούντα και Ο κυκλισμός του τετραγώνου του Δημ.Δημητριάδη. Με τη Νέα Σκηνή στις παραστάσεις Μισάνθρωπος του Μολιέρου, Στην Εθνική με τα μεγάλα του Μιχάλη Βιρβιδάκη και Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη. Με το θέατρο Εμπρός στην παράσταση Το ημερολόγιο της Άμμου του Δημήτρη Κορδάτου. Με τον θεατρικό οργανισμό Στιγμή στη μουσική παράσταση Ουράκας. Με το Θέατρο του Νότου στις παραστάσεις Τορκουάτο Τάσσο του Γκαίτε, Τουρκαρέ του Αλαίν-Ρενέ Λεσάζ, Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών του Γιασουνάρι Καβαμπάτα, Τόσο όμορφα του Γιον Φόσε και στη θεατρική διασκευή Στην κουζίνα του Κυανοπώγωνα.

Ακόμη έχει συμμετάσχει στη παράσταση του Αμφιθεάτρου Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή. Στην παράσταση  του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος Έξι νύχτες στην Ακρόπολη του Γιώργου Σεφέρη. Στο Φεστιβάλ Αθηνών στην παράσταση Η τέλεια στρατηγική του Μαριβώ, Top girls της Κ.Τσέρτσιλ  και Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τ. Ουίλλιαμς.  Με το Θέατρο του Νέου Κόσμου στην παράσταση Κατερίνα Ισμαήλοβα – η λαίδη Μακβέθ του Μτσενσκ του Νικολάι Λέσκωφ. Με το θέατρο Τέχνης στις παραστάσεις «Εμείς οι νεκροί»(του Ε.Ίψεν) και «Παλιοί καιροί»(του Χ.Πίντερ)

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Κανιγκούντα με την οποία συμμετείχε στις παραστάσεις «Ηλέκτρα» (του Ούγκο φον Χόφμανσταλ), «Βοσκοπούλα» (αγνώστου), «Γένεσις Νο2» (του Ιβάν Βιρπάεφ), «Βεγγέρα» (του Ηλία Καπετανάκη) ,ο «Άμλετ του Γιώργου Χειμωνά» (σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Καβάλας) στη Θεατρική μεταεπιθεώρηση «Πόλη-Κράτος»,και στη «Φθινοπωρινή Σονάτα»(¨΄Ιγκμαρ Μπέργκμαν).

Το 2008 βραβεύτηκε με το Έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Από το 2007 διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε  στις ταινίες «Μπραζιλέρο» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Ο κύριος με τα γκρι» του Περικλή Χούρσογλου», «Η ψυχή στο στόμα» του Γιάννη Οικονομίδη, «Κι αν φύγω, θα ξανάρθω» της Δώρας Μασκλαβάνου, «Έναστρος Θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου, «Εφήμερη Πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη, «Πριν τη Νύχτα» του Τίμωνα Κουλμάση καθώς και σε πολλές μικρού μήκους ταινίες.

Περιγραφή μαθήματος

Δουλειά του ηθοποιού είναι να μετασχηματίσει το γραπτό κείμενο σε μια νέα, μοναδική σύνθεση που θα προκύψει από την προσωπική του έρευνα και επαφή με τα ζητούμενα ενός κειμένου.

Κύριος στόχος του μαθήματος είναι η κατανόηση και η ζωντανή απόδοση, κυρίως μέσα από την προφορικότητα και την επικοινωνία, θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων. Οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με τα κείμενα μέσα από ασκήσεις που αφορούν στην κατανόηση και εξοικείωση με τα νοήματα των έργων, στην απεύθυνση, στην επικοινωνία και στον τρόπο που λειτουργεί το άτομο μέσα σε ένα σύνολο, πως συνδέεται με τους άλλους και με το κείμενο που καλείται να διαχειριστεί.